Executive coaching


A vállalatok, vállalkozások jövőjét a vezető jövőképe mindennél jobban meghatározza. Az executive coaching során a coach abban támogatja a vezetőt, hogy egyértelmű jövőképre épülő döntéseket legyen képes meghozni. A jövőkép akkor egyértelmű, ha a vezető belső elkötelezettségét, érzelmi energiáját képes mozgósítani, megfelel személyes hitének, meggyőződésének. Amikor a belső energiáink megosztottak, akkor a megvalósításban mindig hiányzik az a többlet, amitől képesek vagyunk a kiemelkedően jó megoldásokat létrehozni.

 

Team coaching

 

A szervezetekben döntő jelentőségű, hogy a csapat milyen mértékben képes közös jövőkép, közös célok mellett állni. Ha valóban létrejön a csapategység egy fontos közös jövőkép megvalósítása mellett, akkor az energiák megsokszorozódnak, és jelentősen jobb ötletek, megoldások születhetnek, amelyek képesek megvalósítani a legmerészebb álmokat is. A közös jövőkép hiányában a munkatársak csak elvégzik a napi feladatokat, viszont hiányzik a belső tűz, a személyes hajtóerő.

 

 

Karrier Coaching

 

A munka és az élet ugyanaz. Nem tudunk egyensúlyban lenni úgy, hogy munkára és magánéletre különválasztva éljük meg önmagunkat. Az egyensúly saját álmaink megvalósításában van. Az állandó változás, fejlődés, belső lényegünk kibontakoztatása nélkül nincs energia. A munka, amiben nem élhetem meg önmagamat, kimerít, és hosszabb távon kiéget. Hiába építek felfelé ívelő – kívülről logikus – karriert, ha nem felel meg személyes vágyaimnak, érzéseimnek, az életem áramló folyamatának, akkor egy idő után elakadok.