Team Coaching

 

A szervezetekben döntő jelentőségű, hogy a csapat milyen mértékben képes közös jövőkép, közös célok mellett állni. Ha valóban létrejön a csapategység egy fontos közös jövőkép megvalósítása mellett, akkor az energiák megsokszorozódnak, és jelentősen jobb ötletek, megoldások születhetnek, amelyek képesek megvalósítani a legmerészebb álmokat is.

 

A közös jövőkép hiányában a munkatársak csak elvégzik a napi feladatokat, viszont hiányzik a belső tűz, a személyes hajtóerő. Amikor a csapat nem tud nyíltan, őszintén beszélni az egyéni véleményekről, a személyes célokról, és a csapat közös céljaival nem képes mozgósítani az egyéneket, akkor szükséges megállni, és a napi rutinon túl tekinteni.

 

A team coaching módszere a csapat aktuális helyzetével, a csapatban meglévő gyakorlati nehézségekkel, és a közös célok nyílt, őszinte kialakításával dolgozik. A team coaching célja, hogy a csapat megtalálja azokat a közös célokat és együttműködési kereteket, amelyekhez a tagok belső meggyőződéssel tudnak csatlakozni. A team coachingban kis létszámú csoporttal dolgozom, gyakorlati kérdésekre fókuszált, időben behatárolt coaching programokkal.